Monday, 5 August 2013

Dreaming

DREAMING by Kim Soo Hyun

Romaji
jo molli hwimihejineun
naye kkumeul barabomyo
monghani soissotjyo
do isang nameun ge obso
modu pogihalkka hessotjiman
dasi ironayo

han-goreum han-goreum
oneuldo josimseuropge nedidyoyo
gaseum gadeukhi duryoumgwa
solleimeul aneun che
biteulgorigo heundeullyodo
nan tto han-goreumeul nedidyoyo
onjen-ga
mannal ne kkumeul hyanghe

idero
kkeutnaneun gon anilji
duryoumi nal jakkuman
mangsorige hajiman
gaseum sok gipeun goseso
momchuji anneun ullimi nal
apeuro ikkeuljyo

han-goreum han-goreum
oneuldo josimseuropge nedidyoyo
gaseum gadeukhi duryoumgwa
solleimeul aneun che
biteulgorigo heundeullyodo
nan tto han-goreumeul nedidyoyo
onjen-ga
mannal ne kkumeul hyanghe

han-goreum han-goreum
oneuldo josimseuropge nedidyoyo
gaseum gadeukhi duryoumgwa
solleimeul aneun che

biteulgorigo
heundeullyodo
nan tto han-goreumeul nedidyoyo
onjen-ga
mannal ne kkumeul hyanghae
onjen-ga
mannal ne kkumeul
hyang~he


Hangul
저 멀리 희미해지는
나의 꿈을 바라보며
멍하니 서있었죠
더 이상 남은 게 없어
모두 포기할까 했었지만
다시 일어나요

한걸음 한걸음
오늘도 조심스럽게 내디뎌요
가슴 가득히 두려움과
설레임을 안은 채
비틀거리고 흔들려도
난 또 한걸음을 내디뎌요
언젠가
만날 내 꿈을 향해

이대로
끝나는 건 아닐지
두려움이 날 자꾸만
망설이게 하지만
가슴 속 깊은 곳에서
멈추지 않는 울림이 날
앞으로 이끌죠

한걸음 한걸음
오늘도 조심스럽게 내디뎌요
가슴 가득히 두려움과
설레임을 안은 채
비틀거리고 흔들려도
난 또 한걸음을 내디뎌요
언젠가
만날 내 꿈을 향해

한걸음 한걸음
오늘도 조심스럽게 내디뎌요
가슴 가득히 두려움과
설레임을 안은 채

비틀거리고
흔들려도
난 또 한걸음을 내디뎌요
언젠가
만날 내 꿈을 향해
언젠가
만날 내 꿈을
향~해

Translation
I was looking at my dream that is being deemed far away
And I was standing blankly
I don’t have anything left any more
I thought about giving up everything, but
I am standing up again

Even today step by step
I step forward carefully
My heart is full of fears
but it’s an excitement I’m embracing
I am staggering and shaking
But, I step forward towards
the dream that I am going to meet some day

As I’m thinking if it’s going to end like this
A fear constantly comes
I’m hesitating but
Deep inside my heart
There’s an unstoppable beating
that drags me forward

Even today step by step
I step forward carefully
My heart is full of fears
but it’s an excitement I’m embracing
I am staggering and shaking
But, I step forward towards
the dream that I am going to meet some day

Even today step by step
I step forward carefully
My heart is full of fears
but it’s an excitement I’m embracing
I am staggering and shaking
But, I step forward towards
the dream that I am going to meet some day

Towards the dream that I am going to meet some day

#lagu ni antara lagu motivasi jgk,,

Read more...
Islam Is The Solution ^_^

One Big Family

                                                                      "One Big Family"

I wonder why you and me fight each other
Don't you see the similarities between us?
Take a minute and see yourself in the mirror
You look like me: those eyes, lips - you can't deny

Have you thought about
Why we look the same?
Why we feel the same?
Don't tell me it's by chance

Oh, you're my brother
You're my sister
We're one big family
Oh, you're my brother
You're my sister
Just one big family

It doesn't matter if you live far away from me
You feel I feel, you bleed I bleed, you cry and I cry
We sleep and dream
Sometimes we're sad, sometimes we're happy
You breathe I breathe
We love, walk, talk and we smile

Have you thought about
Why we look the same?
Why we feel the same?
Don't tell me it's by chance

Oh, you're my brother
You're my sister
We're one big family
Oh, you're my brother
You're my sister
Just one big family

I care about you
And I wish you could realise
There's no difference between us two
We're part of one family
No matter how far you are
And even if we don’t know each other
Oh, you and me, me and you, we are one

Oh, you're my brother
You're my sister
We're one big family
Oh, you're my brother
You're my sister
Just one big family

*iqbal azman (guitarist) , fikrul hakim (second & first voices)
,Ag Zulfadli (firts & melody) & Kamarul ariffin (Firts voice),Lukman syarif (pemegang mic)

#ni khas tuk semua warga muslim,,even tak kenal,,tapi kita tetap bersaudara :)
kenangan irfan clique semasa menyambut tahu baru d Kolej Matrikulasi Labuan,,hehe


Read more...
Islam Is The Solution ^_^

Sahabat Al-Irfan

Assalamualaikum w.b.t .. hai blogger ,, lama sdh tak mengupdate blog ni ,, paling last pun tahun lepas ,, almaklum la sibuk yang amat sangat ,, hhehe ..

baik la,,kali ni,,saya nak kongsi kan sedikit tentang tajuk utama kita pada hari ini SAHABAT AL-IRFAN .. hehe .. actually kan SAHABAT AL-IRFAN ni AJK surau,,cuma kami d Kolej Matrikulasi Labuan (KML) ni panggil SAHABAT AL-IRFAN,,hehe,,smart kan,,hehe..mau tau ka..??dulu sebenarnya tak ada niat nak masuk mana2 jawatan ni,,sebab saya takut sibuk,,kan biasalah seorang student mesti pentingkan stdy nya dlu kan,,tapi bila di fikirkan balik,,hmm,,saya amik jgk,,ngm2 ketika itu ada sahabat (Schoolmate) bawa masuk Irfan,,sebb katanya nnty mudah untuk mendapatkan buku rujukan,,sebb d surau al-irfan ni ada maktabah,,nak tngk,,ni nah,,hehe

#time ni nak bersih kan maktabah tu la bertabur buku2,,hehe

haaa,,kat sini bnyk sngt buku,,tpi yg sedihnya,,saya kan student AKAUN,,buku rujukan tuk student akaun kurang,,so,,terpaksa jua la beli,,hehe..dalam ni bnyk sangat kenangan yang kami lalui,,dari kena marah,,ketwa2,,buat kerja,,tempat tidur,,meeting semua la,,hehe,,flexiable,,actually ada peraturan bha ni MAKTABAH,,tapi kami reda jak,,hehe,,jahaat kan,,bebalik kepada crita td,,hmm,,actually saya sangat bersyukur sngt sebb dpt masuk Irfan,,sebb ALHAMDULLIAH serba sedikit dpt membantu saya tuk kembali kepangkal jalan,,lama sdh tinggal kan selepas keluar dari SMKA Inanam n skarang dikenali sebagai SMKA Tun Ahmadshah,,hehe

Setelah lama,,sudah berada di Irfan banyak kenangan2 yang baik,buruk,pahit dan manis yang berlaku,,sangat banyk,,dan jujur,,ini lah kali pertama saya terasa sngt manisnya UKHWAH yang terbina,,bukan saya kata dlu di waktu sekolah menengah tidak terasa,,cmanya kami d KML hanya setahun,,dan memang bnyk kenangan yang sukar tuk dilupakan,,lagi pula,,masa d KML sngt cepat berlalu,,hanya setahun kan,,hehehe..

meh saya kenal kan SAHABAT AL-IRFAN,,

#ramaikan,,hehe,,mau sebut nama satu2 payah ni,,nnty di post yang lain lagi saya kenal kan secra sepesific

gambar ni ketika prgram Street Dakwah,,hehe,,kebanyakanya MT & ME yang terlibat,,ahli pun ada jgk,,tp tak ramai,,hehe,,

#ni malam MANIS,,kendalian saya sendiri sebagai ketua Program

#ni malam kemuncak MPI,,hehe

#ni sahabat2 yang terlibat dalam prgrm MPI,,actually ramai lgi,,hehe

tu serba sedikit tentang prgrm2 yg sahabat al-irfan jalankan sewaktu di KML,,hehe..Apa2 pun,,bercerita tentang sahabat Al-irfan ni,,memang banyak kalau nak di cerita kan semua,,hehe,,terlalu bnyk kennagn,,disini la saya kenal erti kesetiaan dalam persahabatan,,disini la jgk medan tarbiah yang memahamkan saya tentang islam yang sebenar,,disini la jua medan mentarbiah diri untuk jadi hamba yang soleh,,disini la medan membentuk peribadi yang mulia,,dan Alhmdlulliah saya bersyukur sngt dapat masuk dan menjadi ahli AJK SURAU AL-IRFAN..banyak lagi nak cerita,,tpi nnty d episode akan datang,,ehehe


Read more...
Islam Is The Solution ^_^

Copyright© All Rights Reserved Narutosan94.blogspot.com