Monday, 5 August 2013

Sahabat Al-Irfan

Assalamualaikum w.b.t .. hai blogger ,, lama sdh tak mengupdate blog ni ,, paling last pun tahun lepas ,, almaklum la sibuk yang amat sangat ,, hhehe ..

baik la,,kali ni,,saya nak kongsi kan sedikit tentang tajuk utama kita pada hari ini SAHABAT AL-IRFAN .. hehe .. actually kan SAHABAT AL-IRFAN ni AJK surau,,cuma kami d Kolej Matrikulasi Labuan (KML) ni panggil SAHABAT AL-IRFAN,,hehe,,smart kan,,hehe..mau tau ka..??dulu sebenarnya tak ada niat nak masuk mana2 jawatan ni,,sebab saya takut sibuk,,kan biasalah seorang student mesti pentingkan stdy nya dlu kan,,tapi bila di fikirkan balik,,hmm,,saya amik jgk,,ngm2 ketika itu ada sahabat (Schoolmate) bawa masuk Irfan,,sebb katanya nnty mudah untuk mendapatkan buku rujukan,,sebb d surau al-irfan ni ada maktabah,,nak tngk,,ni nah,,hehe

#time ni nak bersih kan maktabah tu la bertabur buku2,,hehe

haaa,,kat sini bnyk sngt buku,,tpi yg sedihnya,,saya kan student AKAUN,,buku rujukan tuk student akaun kurang,,so,,terpaksa jua la beli,,hehe..dalam ni bnyk sangat kenangan yang kami lalui,,dari kena marah,,ketwa2,,buat kerja,,tempat tidur,,meeting semua la,,hehe,,flexiable,,actually ada peraturan bha ni MAKTABAH,,tapi kami reda jak,,hehe,,jahaat kan,,bebalik kepada crita td,,hmm,,actually saya sangat bersyukur sngt sebb dpt masuk Irfan,,sebb ALHAMDULLIAH serba sedikit dpt membantu saya tuk kembali kepangkal jalan,,lama sdh tinggal kan selepas keluar dari SMKA Inanam n skarang dikenali sebagai SMKA Tun Ahmadshah,,hehe

Setelah lama,,sudah berada di Irfan banyak kenangan2 yang baik,buruk,pahit dan manis yang berlaku,,sangat banyk,,dan jujur,,ini lah kali pertama saya terasa sngt manisnya UKHWAH yang terbina,,bukan saya kata dlu di waktu sekolah menengah tidak terasa,,cmanya kami d KML hanya setahun,,dan memang bnyk kenangan yang sukar tuk dilupakan,,lagi pula,,masa d KML sngt cepat berlalu,,hanya setahun kan,,hehehe..

meh saya kenal kan SAHABAT AL-IRFAN,,

#ramaikan,,hehe,,mau sebut nama satu2 payah ni,,nnty di post yang lain lagi saya kenal kan secra sepesific

gambar ni ketika prgram Street Dakwah,,hehe,,kebanyakanya MT & ME yang terlibat,,ahli pun ada jgk,,tp tak ramai,,hehe,,

#ni malam MANIS,,kendalian saya sendiri sebagai ketua Program

#ni malam kemuncak MPI,,hehe

#ni sahabat2 yang terlibat dalam prgrm MPI,,actually ramai lgi,,hehe

tu serba sedikit tentang prgrm2 yg sahabat al-irfan jalankan sewaktu di KML,,hehe..Apa2 pun,,bercerita tentang sahabat Al-irfan ni,,memang banyak kalau nak di cerita kan semua,,hehe,,terlalu bnyk kennagn,,disini la saya kenal erti kesetiaan dalam persahabatan,,disini la jgk medan tarbiah yang memahamkan saya tentang islam yang sebenar,,disini la jua medan mentarbiah diri untuk jadi hamba yang soleh,,disini la medan membentuk peribadi yang mulia,,dan Alhmdlulliah saya bersyukur sngt dapat masuk dan menjadi ahli AJK SURAU AL-IRFAN..banyak lagi nak cerita,,tpi nnty d episode akan datang,,ehehe


Islam Is The Solution ^_^

0 comments:

Post a Comment

Copyright© All Rights Reserved Narutosan94.blogspot.com