Tuesday, 4 March 2014

ALLAH menguji ku~

Assalamualaikum wbt,,

dah lama tak update blogg kan :) hehe,,al-maklum laa,,bz boh,,keje banyak,,hehe..Alhamdllh bersyukur kehadrat ALLAH smpai sekarang aku di beri nyawa untuk terus hidup di muka bumi ini,,ALLAH lah sebaik-baik tempat kita mengadu,,ALLAH la sebaik baik tempat kita nak berkongsi..ALLAH is tthe Best place you want to hid your secret..

Alhamdllh syukur sngt hari demi hari,,ujian demi ujian di timpah dengan ku,,Alhamdllh ALLAH masi nak menguji aku,,nak tau tak knpa ALLAH uji aku,,ALLAH nak uji aku sebb ALLAH sayang dengan Hambanya,,tak percaya ka..???bha kalau ndk percaya,,pigi kunun,,tinguk ayat ni,,nahkan,,tekeluar sudah bahasa ku,,hehe

"Allah SWT berfirman dalam Surah Al-Ankabut : “Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan (saja hidup senang-lenang) mengatakan: "Kami telah beriman", sedangkan mereka belum lagi diuji ?” (Al-Ankabut : 2)

nah tu,,percaya sudah ka,,kalau ndk percaya,,Wallahualam laa,,teringat kata2 Tuan Guru Nik Aziz : kita ni sebagai Tetamu Bumi..kan dah tau,,kalau dah namanya tetamu,,apa patut kita buat..??sebagai tetamu,,kita kena la menghormati orang lain,,menghormati hak2 orang lain,,tapi realiti sekarang ramai yang lupa daratan,,ramai yang lalai,,ramai yang leka ramai yang dah taksub,,banyak laa,,saya cakap ni bukan la saya ni hebat sangat,,ni sebagai pandangan saja,,pandangan tak semestinya keputusan kan,,its just an opinion,,so,,kita kena la terima dengan hati yang terbuka untunk menerima pandangan orang lain,,ingat..!! manusia tak sempurna

Berbalik kepada ujian tadi..Allah  menguji aku dari banyak aspek dari banyak sudut,,tapi bila terima dengan hati yang terbuka,,inshaALLAH ujian tu akan mudah kita selesaikan,,sebb ALLAH sudah bgai tau kan dalm surah Al-baqarah " ALLAH takkan menguji seseorang itu sesuai dengan kemampuanya kan..?? so,,dalm surah al-insyirah pun ada sebut " Indeed with hardship comes ease "

Apa pun yang berlaku kita kena ingat,,semua tu ALLAh yang bagi,,ujian tu sebenarnya rezeki untuk kita,,kenapa..??sebab dengan ujian la yang menjadikan kita sedar siapa kita apa tanggungjawap kita,,so itu juga dikira rezeki,,

rasanya di situ sahaja dahulu,,nnty smbung lagi,,,WALLAHuaalam ~

sayyonaraa minaa san :)

(: uhibukum Fillah :)








Read more...
Islam Is The Solution ^_^

Copyright© All Rights Reserved Narutosan94.blogspot.com